‘Welkom in Den Bosch’ is een frisse onafhankelijke organisatie die zich inzet voor iedereen die nieuw is in ’s-Hertogenbosch. Door middel van diverse integratieprojecten willen we nieuwkomers vlot en waardig laten inburgeren.

Met verschillende integratieprojecten koppelen we de kennis van lokale Bosschenaren aan nieuwkomers. Samen gaan we aan de slag om deze groep een integratieproces te geven die ze verdienen. Wij organiseren daarom niet vóór maar mét nieuwkomers en streven naar een welkom en inclusief Den Bosch! 

‘Welkom in Den Bosch’ is iedere woensdag en vrijdag aanwezig in de Slinger. Met een jong team werken we aan projecten en maken we graag een praatje met iedereen. Heeft u nog een uurtje over in de week? Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste bewoners die we kunnen koppelen aan nieuwkomers of die kunnen participeren in een van onze projecten. 

Momenteel hebben we diverse projecten in wijkgebouw de Slinger:

Youngleaders Training voor jonge nieuwkomers (woensdagavond)

YoungLeaders training op woensdagavond: De YoungLeaders training is er voor jonge nieuwkomers tussen de 15-30 jaar. In deze training leren zij hun kwaliteiten en valkuilen te herkennen, realistische toekomst doelen te stellen en organiseren zij een maatschappelijke activiteit in de buurt.

Open inloop voor nieuwkomers (iedere vrijdag vanaf 16.00 uur)

Naast de YoungLeaders training organiseert Welkom in Den Bosch een ‘open inloop’ op vrijdag vanaf 16:00 waar iedereen welkom is. De intentie is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen, er is ruimte om met elkaar te koken en samen te leren en te organiseren. De wensen en behoefte bepaald in de invulling voor deze avond. 

Taalcafé (iedere vrijdag om 19.00 uur)

Op vrijdag vindt om 19.00 uur het Taalcafé plaats. Hier hebben nieuwkomers de mogelijkheid om informeel te taal te spreken. Naast de dagelijkse praat hebben we enkele taal spellen om laagdrempelig bezig te zijn met de Nederlandse taal. Tip: heb jij een taalvriend? Dit is een leuke gemoedelijke, laagdrempelige manier om de Nederlandse taal en elkaar beter te leren kennen.