Op vrijdag 24 november werd er voor de tweede keer dit jaar een pubquiz in wijkgebouw De Slinger gehouden.

Er was weer sprake van een uitverkocht huis, met 15 teams en 70 deelnemers. En dat was de voedingsbodem voor een zeer geslaagde avond. Met 3 teams die een mooie geldprijs in ontvangst mochten nemen.

Deze keer was de quiz onder andere gevuld met vragen over bekende Bosschenaren maar ook over personen naar wie straten in onze wijken Muntel, Vliert en Orthenpoort zijn vernoemd. Bij veel vragen ging een instemmend geluid van herkenbaarheid op zoals bijvoorbeeld bij vragen over Hendrien of Albert West. Maar er waren ook vragen bij die als heel moeilijk werden ervaren. Zoals welke Benedictijnse monnik zowel architect als hoofd van de school is geweest of welke neef van Frederik Hendrik aan zijn zijde tegen de Spanjaarden vocht.

Ook waren er vragen die in de inburgeringscursus staan of algemene vragen onze wijken, en dat bleek ook nog niet zo makkelijk. Want van wanneer dateert onze grondwet of hoeveel leden telt de Staten-Generaal?  En hoeveel inwoners tellen onze wijken samen of wie heeft het visrecht van de IJzeren Vrouw.

Als laatste kwamen heel afwisselende vragen over muziek en geluiden aan bod, waarbij elke vraag werd begeleid door een fragment in beeld of geluid. Wie weet bijvoorbeeld welke jazz pianist veel gebruik maakte van afwijkende maatsoorten of welke huidige minister vroeger in de Hermes House Band gezongen heeft. Maar ook moesten de geluiden van een fax, telex, ekster of roodborstje worden geraden.

Al met al een evenement dat voor herhaling vatbaar is. Het plan is om ook in 2023 weer 2 pubquizzen te organiseren, met hopelijk weer zo’n grote opkomst.